Skipass inclus!
Ossiach - Pârtii însorite în inima Carintiei

├Än inima Carintiei la cca. 15 km de ├«ndr─âgitul domeniu schiabil Gerlitzen, se afl─â situata mica a┼čezare Ossiach, pe malul sudic al lacului cu acela┼či nume. ├Änconjurat─â de o impresionant─â panoram─â montan─â a┼čezarea v─â a┼čteapt─â cu distrac┼úie pe pl─âci pentru mic ┼či mare ┼či ├«n plus ┼či o ofert─â cultural─â diversificat─â. Cea mai veche biseric─â de m├ón─âstire benedictin─â din Land nu ad─âposte┼čte doar Academia de Muzic─â a Carintiei, ci este ┼či scena a renumite evenimente muzicale ┼či culturale. Cine viziteaz─â Ossiach ├«n perioada s─ârb─âtorilor de carnaval trebuie neap─ârat s─â fac─â o excursie ┼či la vecina Villach: aici petrecerea a fost perfec┼úionat─â de-a lungul a 130 ani de carnaval!

Dup─â o zi la schi pe domeniul schiabil Gerlitzen v─â a┼čteapt─â numeroase cabane cu terase generoase ┼či o varietate de Apr├Ęs-Ski pentru un sejur pl─âcut. Bucura╚Ťi-v─â de atmosfera rustic─â, de exemplu, ├«n "Huaba Hitt'n" pe p├órtia Kl├Âsterle II (Nr. 8) sau petrece┼úi ├«mpreun─â cu iubitorii sporturilor de iarn─â la barul primitor Neugarten Almseeh├╝tte ├«n aer liber. Pentru cei care doresc s─â transforme noaptea ├«n zi este o necesitate ora┼čul vecin Villach (cca. 15 km). Aici ave┼úi o varietate de op┼úiuni pentru distrac┼úie ┼či petreceri. Dup─â o zi de sport cu siguran┼ú─â v─â ve┼úi bucura de Therme Warmbad Villach, unde v─â pute┼úi relaxa. Sau seara pute┼úi ├«ncerca specialit─â┼úi tipice din K├Ąrnten savur├ónd un pahar bun de vin ├«n una dintre tradi┼úionalele case de oaspe┼úi din localitate pentru a ├«ncheia ziua.

Sus deasupra lacului Ossiach v─â a┼čteapt─â aproape 45 km varia┼úi de p├órtii ┼či 15 km de rute naturale cu diferite grade de dificultate ├«n domeniul schiabil "Gerlitzen". Fie c─â sunte┼úi ├«ncep─âtor sau 'profesionist', p├órtiile ├«nsorite cu mult─â z─âpad─â de pe Gerlitzen sunt o adev─ârat─â pl─âcere! Ofer─â facilit─â┼úi de calitate superioar─â ┼či siguran┼ú─â de z─âpad─â din noiembrie p├ón─â ├«n aprilie. Acest domeniu schiabil din centrul Carintiei este deosebit de ├«ndr─âgit de familii cu copii ┼či datorit─â pantelor sale line ┼či excelent preg─âtite. Schiorii mai mici g─âsesc ├«n jurul sta┼úiei de mijloc condi┼úii foarte bune s─â se antreneze ┼či exist─â ┼či o 'lume a ur┼čilor polari' unde mini-sportivii sunt bine supravegha┼úi ┼či ajuta┼úi. ├Äncep─âtorii se pot da netulbura┼úi pe p├órtiile ├«n marea lor majoritate u┼čoare sau medii. Avansa┼úilor le st─â la dispozi┼úie o cobor├óre de vale de 7 km - "Kl├Âsterle West" - cu diferen┼ú─â de nivel ridicat─â (911 m). O vedere de vis asupra lacului Ossiach ┼či a mun┼úilor a┼čteapt─â sportivii ┼či de pe cobor├órea de 1 km lungime, care duce de la cota 2000, de pe v├órful Gerlitzen p├ón─â la sta┼úia de vale. Un pont pentru "exper┼úi" este cobor├órea de vale Gegendtaler Abfahrt cu o lungime de 1,7 km. Snowboarderii se pot da dup─â plac pe o pipe ┼či ├«n un mic snowpark, pentru copiii este preg─âtit un snowpark la sta┼úiunea de mijloc de pe Kanzelbahn. Un alt pont ├«n ceea ce prive┼čte Gerlitzen, ┼či anume "Stella Ronda" o rut─â de 360┬░, care parcurge peste 35 km de p├órtii.

Pentru schiorii de schi fond regiunea ├«n jurul Ossiach ofer─â ni┼čte p├órtii foarte frumoase cu diferite grade de dificultate. ├Äncep─âtorii ├«┼či pot ├«mbun─ât─â┼úii tehnica pe p├órtiile din vale, pentru cei avansa┼úi p├órtiile din Gerlitzen sunt deosebit de frumoase. P├órtia Panoramaloipe de 8 km din Kanzelh├Âhe iese ├«n eviden┼ú─â, acest─â p├órtie face parte din cele mai sigure de z─âpad─â din aceast─â regiune. Pentru ├«ncep─âtori este recomandat p├órtia Kl├Âsterle de 4 km lungime, sau p├órtia din Kanzelh├Âhe care traverseaz─â prin p─âdure de 1,2 km lungime. Re┼úeaua de p├órtii schi fond din Kanzel/Gerlitzen a fost distins─â cu sigiliul de calitate Loipeng├╝tesiegel.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Hotel Zur Post, Ossiach, Austria

Verifica tarife si disponibilitate