Ramsau - Sporturi de iarnă după chef şi plac!

Ramsau am Dachstein este situată la 1200 m, pe un platou însorit deasupra Ennstal, pe peretele sudic al masivului Dachstein. Nimic nu împiedică vederea panoramică impresionantă asupra Hohen Dachstein şi ai săi 2995 m. Familiile şi începătorii se vor simţi bine aici, domeniul schiabil alăturat are pârtii în marea lor majoritate uşoare, pentru coborâri plăcute dar şi în ceea ce priveşte schiul Ramsau nu mai este de mult un secret. În staţiune există destule posibilităţi de a petrece o seară plăcută sau o zi variată. Refacere şi acţiune se îmbină de exemplu la piscina Ramsauer Badeparadies. Aici puteţi alege dintre diverse bazine, Relaxarium şi Oaza de Saune! În plu vă stau la dispoziţie multe activităţi cum ar fi sky-walk pe Dachstein, parapanta sau turn de căţărări interior.

În regiunea de schi a "Ski amadé" Après-Ski începe deja la terasele de la staţiile de vale, unde puteţi încerca primele "şnapserl"! Un loc de întâlnire îndrăgit este de exemplu "Platzhirsch" la Planai. nenumărat refugii vă aşteaptă la revenirea de pe pârtii cu o masă consistentă. În Ramsau există destule posibilităţi de a petrece o seară plăcută. Câteva localuri tradiţionale vă invită să încercaţi specialităţi regionale în atmosferă foarte ospitalieră. Dacă vă doriţi mai multă petrecere cel mai bine mergeţi până la Schladming, la doar 7 km, unde lumea se adună pentru Après-Ski în jurul staţiei de munte a instalaţiei Planai. Pentru relaxare vă aşteaptă Dachsteinbad Ramsau cu bazine diverse, bazine sportive, zonă de relaxare şi oază de saune. Dar şi plimbări lungi cu rachetele de zăpadă, tururi de schi, drumeţii la lumina torţelor şi plimbări cu săniile trase de cai fac parte din ofertă, pentru iubitorii de săniuş în plus diverse derdeluşuri de exemplu la Hochwurzen sau Rittisberg şi încă bowling, perete de căţărări interior, patinoar, Snow-Rafting şi Snow-Tubing.

Cu skipass-ul "Ski amadé" puteţi alege între 5 regiuni, 760 km de pârtii şi 270 de instalaţii (v. regiunea de schi). Domeniul schiabil al Ramsau am Dachstein - Rittisberg (1600 m) şi gheţar Dachstein (2700 m) oferă 30 de km de pârtii variaţi. Rittisberg este datorită pârtiilor sale mai degrabă uşoare şi medii foarte îndrăgit de începători în ale schiului şi ale snowboardului. Gheţarul Dachstein are în plus şi câteva pârtii pentru avansaţi. Tura de schi de 18 km Edelgrieß, care acoperă o diferenţă de altitudine de 1.500 m este aici cea mai exigentă. O atracţie specială o constituie trecerea de la gheţarul Dachstein la lacul Hallstätter See, o porţiune de 20 km lungime şi o panoramă superbă. Pentru drumul de întors că stau la dispoziţie skibus-uri între Hallstatt şi Schladming. Dacă doriţi să treceţi ziua de schi în revistă, prin intermediul Skiline şi indicând numărul de skipass puteţi vedea instalaţiile folosite şi kilometri de pârtii şi de diferenţă de nivel parcurşi. Snowboarderilor le recomandăm de asemenea gheţarul Dachstein şi "Dachstein Super-Park" pentru începători şi experţi, cu quarterpipe, slides, tables şi o half-pipe de 120 m la coborârea Hunerkogelabfahrt.

Ramsau este un adevărat paradis pentru schi fond, 220 km la altitudini de până la 2.700 m sunt pregătite cu porţiuni ideale pentru toate gusturile (150 km clasic, 70 km skating)! Oferta este de la circuite plane pentru începători până la pârtii de skating pentru cei cu ceva experienţă şi pârtii la altitudine pentru elita mondială. De-a lungul pârtiilor există 59 de localuri pentru o gustare şi întărire. În Ramsau găsiţi şi stadionul de schi fond al Campionatului Mondial din 1999, cu şanţ şi pârtii cu nocturnă. Pe pârtia de 30 km Dachstein are loc anuala competiţie "populară" Ramsauer Volkslauf. O atracţie suplimentară este în orice caz şi pârtia de 18 km de pe gheţarul Dachstein, la 2700 m altitudine. Pentru folosirea pârtiilor de schi fond se percepe o taxă. La stadionul de schi fond vă aşteaptă o pârtie de 4 km cu nocturnă, deschisă până la ora 21:00. Există şi oferă specială pentru cei mici: la parcul dedicat lor se pot apropia de disciplină în joacă cu diverse obstacole. Reţeaua de schi fond a Ramsau a primit sigiliul de calitate - Loipengütesiegel.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Hotel Post, Schladming-Dachstein-Ski amadé, Austria

Verifica tarife si disponibilitate

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
verifica
23
verifica
24
verifica
25
verifica
26
verifica
27
verifica
28
verifica
29
verifica
30
verifica
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
verifica
2
verifica
3
verifica
4
verifica
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30