Skipass inclus!
Cortina d'Ampezzo - Pârtii olimipice cu flair international!

Mondena staţiune din Dolomiţi Cortina d'Ampezzo este situată în regiunea Veneto la 1 211 m deasupra nivelului mării şi este înconjurată de vârfurile Tofana, Monte Cristallo şi Sorapis, care se înalţă toate peste 300 m altitudine. Gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1956 vă aşteaptă cu pârtii de vis şi o atmosferă deosebită. Ziua plină pe pârtii, pe urmele campionilor olimpici de atunci o puteţi încheia pe renumita stradă comercială "Corso Italia", la un loc cu celebrităţile Italiei. Bucuraţi-vă şi de varietatea oferită de diversele locale: de la Nouvelle Cuisine, prin pizzerii până la refugii şi cabane unde se servesc bunătăţi tradiţionale.

În Cortina d'Ampezzo există câteva posibilităţi atractive de petrecere a timpului liber pentru a încheia o zi reuşită la schi. Frumoasele localuri şi baruri vă răsfaţă cu o gamă largă de specialităţi iar pe renumita stradă comercială "Corso Italia" vă aşteaptă numeroase magazine de lux. O zi fără schiuri puteţi petrece la patinoar, la curling, la piscinele acoperite sau la căţărări pe gheaţă. Seara animaţia se transferă la discoteci şi baruri unde cu un pic de noroc puteţi petrece până în zori laolaltă de membri ai High Society din Italia!

Domeniul schiabil al Jocurilor Olimpice din 1956 vă oferă cu skipass-ul "Cortina d'Ampezzo" acces la 31 de instalaţii pe cablu şi 116 km de pârtii pe toate gusturile între 1224 şi 2924 m altitudine. Cu unicul de felul său "Skitour Olympia" ajungeţi de exemplu fără probleme la toate vârfurile şi atracţiile speciale ale competiţiei olimpice alpine din 1956. De aici vi se deschid panorame de neuitat şi coborâri de plăcere pură. Printre stânci cu forme bizare duc pârtiile accelerate de pe Tofana şi Olympia con Pomedes către Rumerlo. Pârtiile cele mai variate le găsiţi sub Tofana la Pocol şi între Col Druscie, Pomedes şi Ra Valles, cu porţiuni atât line cât si abrupte. Celor care caută provocarea le recomandăm secţiunea abruptă de sub "sălbatica" Forcella Staunies, la instalaţia Cristallo. Pentru snowboarderi există la staţia de vale Socrepes Faloria un snow-park cu Quarterpipe, Tables, Slides, Jumps, Halfpipe şi Boardercross.

În jurul Cortina d'Ampezzo găsiţi în total 70 km de pârtii de schi fond pentru stil skating, dintre care o mare parte poate fi parcursă şi de începători fără probleme. Cursuri de schi fond puteţi rezerva la faţa locului. Dacă sunteţi în formă puteţi încerca circuitul de la Cortina prin Dobbiaco şi înapoi: acesta măsoară 30 km şi vă duce pe pârtie uşoară de la 1.224 m la 1.530 m altitudine. Pârtii frumoase la altitudine găsiţi la Fiames Nordic Center şi la Passo Tre Croci, care oferă pe lângă un grad destul de ridicat de dificultate şi vederi superbe.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Hotel Villa Argentina, Cortina d'Ampezzo, Italia

Verifica tarife si disponibilitate