Megève – Capitala de Lifestyle în munţi!

Aşezarea rurală Megève s-a dezvoltat în anii 20 cu ajutorul unui baron şi al soţiei sale. Baronul Maurice de Rothschild şi soţia sa Noémi au construit în Alpii Savoiei, în culisa legendarului Mont Blanc, primul hotel de lux. Ideea lor: să creeze în Franţa o staţiune de iarnă care să poată concura cu mondenele staţiuni elveţiene, St. Moritz ne mai fiind interesant pentru ei. Împreună cu arhitectul Henri-Jaques Le Même au conceput o staţiune de schi elegantă, care în anii 50 a devenit un punct de atracţie pentru mulţi oaspeţi celebrii. Până în ziua de azi Megève şi-a păstrat această atmosferă luxurioasă şi extravagantă şi se numără cu siguranţă printre cele mai elegante în Savoia. Chiar şi fostul prezident Nicolas Sarkozy şi-a petrecut vacanţa aici cu Carla Bruni. Dar farmecul staţiunii este totuşi unul autentic, pe lângă chalet-uri şi vile găsiţi şi gospodării tipice pentru regiune. În special centrul staţiunii cu străduţele şi pieţele sale, numeroase fântâni şi clădiri vechi vă aşteaptă cu drag la o plimbare. O altă atracţie este mânăstirea cu mici capele - o experienţă deosebită în special iarna, cu vedere uimitoare asupra Mont Blanc. Laolaltă cu diverse alte vârfuri impozante în jur de 4000 m alcătuieşte o culisă incredibilă în jurul domeniului schiabil, care se întinde pe ambele părţi ale văii.

În Megève Après-Ski-ul are mai puţin de-a face cu şlagăre şi şnaps, şi mai mult cu un cocktail în atmosferă elegantă. Pentru asta vă stau la dispoziţie mai multe varuri cum ar fi La Sauvageonne sau Cocoon Club, dar şi un cazinou şi discoteca Palo Alto. Se adaugă o largă gamă de restaurate de vârf, cu specialităţi regionale şi internaţionale. Megève este renumit pentru viaţa sa de noapte. În sezonul de vârf veţi întâlni aici şi înalta societate pariziană. La fel de deosebită ca şi atmosfera staţiunii este oferta de agrement din Megève. Este cunoscută de exemplu pentru evenimentele de polo şi golf pe zăpadă. Şcoala de schi locală oferă cursuri de biatlon pentru începători şi sunt posibile şi plimbări cu sania trasă de cai. Satul savoian poate puncta însă şi în ceea ce priveşte oferta mai clasică: de la înot şui saună, la patinaj, în aer liber sau în sală, şi curling, până la drumeţii cu rachetele de zăpadă sau derdeluş - nu se pune vorba de plictiseală! Pentru relaxare sunteţi aşteptaţi în unul din numeroasele SPA. Merită să faceţi o vizită şi la muzeul de istorie locală, Musée du Haut Val d’Arly.

Domeniul schaibil Megève este cu ai săi 263 km de pârtii cel mai mare domeniu schiabil din regiunea "Evasion Mont-Blanc", care vă pune la dispoziţie un total de 479 km de pârtii în domeniile schiabile Megève, Saint Gervais, Les Contamines, Combloux La Giettaz şi Le Jaillet. Iubitorii sporturilor de iarnă găsesc aici un teritoriu variat, unde s-a născut şi format un super-star al schiului în Franţa: Émile Allais, medaliat cu bronz la jocurile olimpice de iarnă din 1936 din Garmisch-Partenkirchen. Este unul din cei mai renumiţi fii ai Megève şi are o pârtie numită după el. Coborâri relaxante pe pârtii largi sunt caracteristice pentru regiune. Deosebite sunt de exemplu porţiunile în pădure de la Mont d’Arboise şi pârtiile de la Rochebrune. În zilele reci sunt foarte populare pârtiile către sud de la Jaillet. Şi pentru cei cu ceva experienţă Megève face toţi banii. Vor găsi provocările căutate de exemplu la Super Megève sau pe pantele Èpaule. Un teritoriu variat găsiţi mai sus de Les Contamines la Col du Joly. Pe porţiunea Ski-Movie-de la Waidzai Park puteţi roda propriul film de schi. Numeroase variante pentru freerideri vă aşteaptă în schimb la Mont Joux, la Crève-Coeur la Rochebrune. Cele 2 snowparks vor face inimile freestylerilor să bată mai tare.

O pârtie de fond de antrenament se află chiar în apropiere de centrul Megève. În total puteţi alege din 45 km de pârtie. Cunoscătorii dintre dvs. trebuie neapărat să dedice ceva timp porţiunilor de la Cote 2000.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Résidence Prestige Lune Argent, Megeve, Franta

Verifica tarife si disponibilitate